keskiviikko 31. elokuuta 2016

Jefferson city- Waterloo

Tää päivä alkoi vankila kierroksella. Oltiin varattu perus turrekiekka vankilaan. Harmittavaa oli ettei aikataulujen vuoksi meille käynyt paikan valokuvaus tai haamukierros. Peruskierros sisältää kattavan määrän infoa vankilan historiasta joka näin huonolla englannilla menee ohi.
 Hämmentävin kohtaus oli ennen kierrosta. Kävin yksin kävelemässä hotellin vierustaa ihmettelemään jokea. Kävelytien laidalla seisoskeli mies joka ihmetteli aamun kauneutta. Tämän jälkeen Herra innostui esittelemään paikkaa ja vankilaa. Kyselin Herralta onko hän tulossa mukaan kierrokselle mutta hän kertoi jo olleensa sielä tekemässä rekisterikilpiä. Että näin. Mutta mukava tyyppi, tosin tuo aksentti on sen verran mielenkiintoinen että tuotti taas ongelmaa saada kaikeista selvää.
Vankila on ollut toiminnassa 1836-2004 ja suurimmaksi osaksi vankien tekemä.
Julkkisvankejakin on ollut.. mm. "Sonny" Liston.















Seuraavissa kuvissa on näkyy tuoli. Sehän ei siis ole mikä tahansa tuoli vaan siinä on aikoinaan kaasutettu kuolemaantuomittuja. Ei tehnyt mieli istua.




Luin joskus jutun Hesarista maailman suurimmasta rekkaparkista. Se kuulosti niin typerälle että sinne piti päästä.Ja sielä me sitten myös käytiin! Meno oli kun Tuurin kyläkaupassa. Jos kaipaa junttia menoa niin tää on ehdotomasti sen mekka.

Nyt makoillaan hotellissa Waterloossa ( mulla soi päässä koko ajan se Abban biisi). Huomenna kohti Minneapolista ja Amerikan suurinta ostoskeskusta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti