lauantai 22. huhtikuuta 2017

Bremen- Workum

Aamusta otettiin suunnaksi Hollannin puolella oleva Westerborkin keskitysleiri. Paikka aukesi vasta klo 11 joten kiireetön oli aamuinen aikataulu. Meidän lisäksi muutama muukin turisti oli käsi ovenkahvalla. Sisällä sitten tajuttiin että muut odottelivat pääsyä museoon tai bussi kyytiin. Bussi-museo paketti maksoi 8,5e naamari, kävellen pääsi ilmaiseksi alueelle jonne oli hieman vajaat 3km kävelyä. päädyttiin lähtemään jalan paikalle. Kävely osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, metsästä löytyi radioteleskooppeja (onkohan tämä oikea sana?).


Metsän takaa sitten löytyi keskitysleirin jäänteet. Ilmeisesti paikka ei ole kovin turistien suosiossa koska mitään tekstiä ei ei oltu käännetty millekkään muulle maailman kielelle. No mutta tulipahan nähtyä!




Matti pummasi meille bussikyydin takaisin museolle. Muita autoja tarkastellessa tuli selväksi että olimme todellakin ainoat turistit.
Luulin että Hollanti on täynnä tuulimyllyjä, tänään on nähnyt kaksi.

Tuulimyllyjen puutteesta on kärsitty, mutta lukemattomia lampaita ja tulppaani peltoja on kyllä bongailtu. Ehkä huomenna päästää niitä kuvailemaan. 
Suuntailtiin Workumiin, kaupunkin valikoitu vahinkona yöpymispaikaksi. Todella hyvä vahinko! Ihana pieni kylä, ainut miinus lienee se että kaikki kaupat sulkeutuivat noin vartin sen jälkeen kun saatiin auto parkkiin. Mutta kaupungilla kiertely ja hotellin alakerrassa oleva ravintola riittivät hyvin.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti