tiistai 25. huhtikuuta 2017

Le Havre-Pariisi

No niin. Tänään lähdettiin törkeä aikaisin Normandien maihinnousupaikkojen suunnille. Kevyitä tietulleja on tänään maksettu arviolta 25e edestä, ei ole autoilu täällä halpaa. Toinen vaihtoehto on olla autossa 2h lisää ja koukkia maalaismaisemien kautta, mutta joskus vain aikataulu ei tähän anna myöden. Mutta rahalla siitä selviää!
Päivän aikana vierailtiin päivän aikana kahdessa museossa, hinnat näihin olivat noin 6-8 e per henkilö. Mutta museoita riittää koko rannikon mitalta. Ja muita turisteja, voin vain kuvitella mikä kuhina on lomakauden alkaessa noilla nurkilla. Lisänä käytiin katsomassa jenkkien hautausmaa, tosin sehän on vain muistomerkki. Hautausmaan sivulla on aika kapseli joka avataan 2044, jännityksellä odotan mitä sieltä mahtaa löytyä.
Käytiin myös vierailemassa Juno ja Omaha rannoilla, sehän lienee kaikille se ykkös vierailu kohde noilla nurkilla.




Illaksi laskeuduttiin Pariisiin, melko myöhään meni moottoriteiden nopeudesta huolimatta. Hinta taso lähti sitten nousemaan melko reippaasti. 13e pitsasta, mutta hyvää oli.
Huomenna olisi tarkoitus lähteä jalkaisin katselemaan Pariisia, sää ei näytä olevan meidän puolella mutta katsotaan miten tässä käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti