perjantai 21. huhtikuuta 2017

Hampuri-Bremen

No niin. Tätä voisi kutsua nyt ekaksi viralliseksi lomapäiväksi! Ei tylsyyttä!
Aamulla suunnaksi Neuengammen ( Hampurista noin 25min päässä). Oltiin asemissa jo aamu 8 joten museot olivat vielä kiinni mutta alueella sai silti liikkua. Onneksi lähdettiin aikaisin, paikkahan oli paljon suurempi kuin mitä oltiin kumpikaan kuviteltu. Paikkahan on hyvin museoitu joten sitä oli helppo kierrellä. Parhaiten varmaan mieleen jäi betoniplätntti jonka oli junavaunun kokoinen, idea siinä oli kertoa kuinka tiivis tunnelma on kun junavaunussa matkustaa 80 ihmistä. Myöskin tiilitehdas oli mielenkiintoinen.
Leirin sivulla oli hieno muistomerkki jossa oli lueteltu päivämäärän mukaan kuolleet ihmiset.










MatkallaBergen-Belseniin löydettiin vahingossa toisen maailmansodan aikainen hautausmaa.



Bergen-Belsen oli melko epäselvä kokonaisuus turistina. Lääniä riitti joka suuntaa! Mutta opasteet ja muu olivat melko vähäiset. Mutta Anne Franckin hautakivi löydettiin! Unohduttiin kyllä puoleksi tunniksi katsomaan videoita museoon..





Vielä ehdittiin piipahtaa Bunker Valentinessa Bremenissä, tosin paikka oli jo paria minuuttia aikaisemmin kiinni mutta portit olivat auki joten vauhdilla sisään. Bunkkerihan on siis toiminut sukellusvene suojana. Bunkkerin kuvaaminen osoittautui haastavaksi suuren kokonsa vuoksi, eikä tuulinen sääkään houkutellut seisomaan kamera hanskassa.


Loppuilta kuluikin ruokaa etsien.. Nyt siis jo nukkumaan, Hollanti kutsuu huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti