lauantai 13. toukokuuta 2017

Tarnow-Lublin

Oltiin aamulla hyvissä ajoin Belzecin tuhoamisleirillä. Belzec on onnistuttu tuhoamaan lähes kokonaan joten paikalla on enää vain massiivinen muistomerkki jota ympäröi melko tehokkaan kokoinen aitaus, lisänä pyöri vielä vartija. Oltiin ainoat vierailijat koko paikassa. Wikipedian mukaan Belzec on monelle tuntematon koska vain muutamien vankien tiedetään täältä selvinneen, kuolleita sen sijaan on arviolta 434 500. 








Tästä matkattiin sitten Majdanekkiin. Tämän ohi ei voi vahingossa ajaa, siitä pitää huolen mahtavan kokoinen muistomerkki tienlaidassa. Alue itsessään on ilmainen mutta parkki maksaa 5 zlotia, paikalliset kyllä ajoivat tyylikkäästi kadun varteen. 
Majdaneki on kunnostettu paljon ja sieltä löytyy opasteet,museot ja useampi muistomerkki. Olen kuulut väitettävän ettei holokaustia koskaan tapahtunut esim. kaasukammioissa ei näy Zyklon B aiheuttamaan sinistä värjäytymää. No mutta täältähän sitä löytyi!
Majdanekissa on kuollut arvioiden mukaan noin 200 000 ihmistä.










Päädyttiin vielä illalla lähteä kävelemään pitkin Lublinia. Kovin oli hiljaista siihen nähden että on lauantai ilta. Huomenna sitten jatketaan taas ihmetellen keskitysleirejä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti