lauantai 23. huhtikuuta 2016

Me ei lähdetkkään Smartilla!

Vihdoinkin Matti sai päätettyä millä autolla lähdetään tällä kertaa Amerikkaa halkomaan. Tää projekti taisi kestää pidempää (ja alkaakin ) kuin lentolippujen varaaminen. Alettiin vielä lukemaan arvosteluja autovuokraamofirmoista ja sitten meni sormi suuhun. Viime reissussahan meinasi hihat palaa Dollarin autovuokraamolla New Yorkissa. Arvosteluja lukiessa Chicagon Dollarista tilanne vaikutti sille että sama hiiltyminen voisi uusiutua joten päädyttii Hertzin vuokraamolle tällä kierroksella, tähän kyllä vaikutti hintakin. Saa nähdä kuinka nyt käy!
Suurin arpapelihän pelataan sitten siellä autovuokraamolla: ollaan tilattu SUV, eli keskikokoisen maasturi/citymaasturi. Vuokratessa kerrotaan auton olevan Ford Escape tai vastaava, mutta sieltähän voi saada minkä tahansa merkin tai vastaavuuden allensa. Autonhinnat Suv kokoluokassa on tätä kirjoittaessa välillä 999-2200e. Eli aika kirjavaa on tuo hinnoittelu, ne tuntuu vaihtelevan pienissä määrin vähän joka päivä. Jos haaveilee moottoripyöräilystä läpi Amerikan niin kannaatta aloittaa säästäminen heti: esim. Bonnevillen saa 4 viikoksi 3200e ja Fatboysta saa sitten jo tiskiin latoa 4500e.  Nämä hinnat siis on napattu autoeuropen kautta josta itsekkin auto vuokrattiin.
Olen tästä aikaisemminkin jo hölissyt: kun autoa ei palauteta samaan lähtöpisteeseen joudut maksamaan siitä palutusmaksun ( se kulkee tällä hetkellä välillä 300-1000e riippuen vuokraamosta, eikä siinä vielä kaikki tähän tulee paikalliset verot sitten vielä paikan päällä). Eli kun näkee edullisen auton kannattaa nuo pikkupräntit myös lukea, se halpa auto muuttuu melko kalliiksi kun siihen lyö tuo tonnin palautusmaksun päälle. Tältä ongelmalta välttyy kun auton palauttaa samaan paikkaan kun mistä sen on ottanutkin.
Vakuutuksia yleensä jo välitysfirmat latoo tiskiin kiitettävästi, mutta niitähän saa itse sitten ostettua lisää jos niitä kaipaa. En kuitenkaan suosittele ottamaan navigaattoria ( törkeän kallis!) tai tankkauspalvelua (ylihintainen paikalliseen bensan hintaan nähden). Kuskin ikä vaikuttaa myös auton hintaan, eli edullisinta on kuskinpaikalle laittaa se jonka 25v vuotispäivät on jo juhlittu.  Firmat ottavat lisä hintaa jokaisesta henkilöstä joka autoa ajaa.
Ja vielä: se kenen pankkikortilla auto maksetaan on se joka ajaa. Rautalankaversio tästä: Anu maksaa pankkikortilla auton: Anu on ainut joka ajaa. Jos Mattikin haluaa autolla ajaa voidaan tästä veloittaa lisämaksu. Ja sitten takaisin todellisuuteen: auto on maksettu Matin kortilla. Anu ei aja, koska automaattivaihteet.

Mutta meidän tiliä kevennettiin tänä iltana seuraavasti: auto 999,45 ja palautusmaksu 500e. Eli aika tarkat 1500e. HUH! Nyt on kyllä kevyt olo!

Reittikarttaakin on piirrelty ja pyöritelty ja jonkin asteinen ollaan jo saatukkin rakennettua.

Ps. Eka hotelli on varattu jo! Nää on sen verran liikkuvia elementtejä vielä tässä vaiheessa ettei uskalla mitään julkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti