sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Via Baltic, päivä 4




Aamulla lähdettin hotellilta ajelemaan kohti Kaunasin yhdeksättä linnoitusta. Matkalla löydettin Prisma! No pakkohan se oli käydä tsekkaamassa. oli hyvin hämmentävää nähdä suomenkielellä kirjoitettua pakkauksia hirveä määrä. Muutaman kilometrin päässä sijaitsi myös kauppakeskus. Sunnuntai aamulla klo 9 tuntui kaupunki tyhjältä, eikä ne ihmiset kauppakeskuksessa ollut, No ainakin oli rauhaisaa.
Yhdeksäs linnake näkyi jo kaukaa. Syynä tähän on 30 metrinen betoninen muistomerkki joka on pystystetty 50 000 ihmisen muistoksi jotka menettivät henkensä Operaatio Barbarossan yhteydessä. 








Paikalla on myös aikoinaan toiminut vankila. Tämä on vähän kuin olisi joulu ja synttärit ollut samalla hetkellä- samassa paikassa, kaksi suurta mielenkiintoni kohdetta yhdessäpaikassa. Ulkona meidän lisäksi oli lenkkeilijöitä ja lapsia pyöräilemässä. Alue itsessään on ilmainen, museoonkin pääsee 3 e hintaan. Museossa on paljon suhteellisen karua materiaalia jota ei lapsille suositella.






Lähdettiin ajamaan kohti Riikaa. Liettuassa tuo teiden kunto on ajoittain järkyttävä! Tosin se ei tunnu paikallisia hidastavan- lisää kaasua ja suoraa kuoppaan. En kyllä ostais yhtään käytettyä autoa tästä maasta. Edelleen pikkukylät vaikuttivat hiljaisille, missä nää ihmiset oikeen täällä on?


Matkalla koukattiin Siauliain Ristikukkulalle. Tää on vain aivan mielettömän upea!
Ristit on tuotu kukkulalle symbolina kansannousun yhteydessä kadonneille henkilöille. Nevostoliiton aikana (vuosina 1961-1984 välillä) tuhottu 4 kertaa maansiirtokoneilla. Kuitenkin niitä on aina muodostunut uudelleen. Ristejä on jonkin laskelman mukaan yli 100 000. En kyllä alkais itse laskemaan! Ristejä oli kauniisti asteltuna, yksittäin, valtavissa kasoissa ja joukossa patsaita.Paikalla on myös kojuja joista voi ristin ostaa jos haluaa oman laittaa, eikä huomannut sellaista kotoa ottaa mukaan. Olin itse ajatellut aluetta todella paljon pienemmäksi, valokuvat kun usein hämäävät. Mutta nyt olin todella väärässä! Onnistuin jopa kadottamaan Matinkin ristien väliin. Tai sitten me vaan mentiin ristiin.







 Onneksi Matti löytyi!




Tämä yö viettiin jo Riikan vanhassa kaupungissa. Menomatkalla yövyttiin Riikan sivukaupungilla. Keskustassa tuntui olevan jo ihmisiä, turisteja varmaan enimmäkseen. Hotellin vieressä oli Burger story niminen ravintola, Vihaan tylsiä ruokalistoja- nyt tuotti jo vaikeuksia valita kaikesta erikoisesta. Löyty hampurilaisia lampaalla, parmesaanilla, pavuilla, kurpitsalla ym.Lopulta päädyin hampurilaiseen jossa oli kookosmajoneesi- varmasti paras hampurilainen ikinä! Tänne on mentävä syömään uudestaan jos tänne palataan! Harkitsin jo että pyydän niiltä kupillisen tuota majoneesia mukaan, mutta ei taida kestää kotiin saakka.


Päätettiin lähteä hampurilaisia sulattelemaan kaupungille. kaduilla oli rauhallista vaikka ihmisiä kuljeskeli jonkin verran.



Päätettiin että tarvitaan vielä jälkiruokaa. Oiskohan tätäkin voinut viedä ämpärillisen kotiin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti