torstai 15. syyskuuta 2016

Antelope canyon- Horseshoe Bend- Monument Valley

Olin ennen reissuun lähtöä jo tilannut meille aamusta kierroksen Antelope Canyonille.Kierroksen liput maksoivat 20 dollaria per henkilö, portilla joutui vielä pulittamaan ylimääräiset 8 dollaria per henki koska alue on intiaani reservaatti alueella.
 Kello näytti vasta 8 mutta porukkaa tuntui riittävän. Jo ennen meidän kierrosta päästettiin noin 3 bussillista kiinalaisia turisteja kanjoneihin. Jono kiermurteli jo pitkällä kun päästiin portaille. Ylhäällä ehdin jo ajattelmaan että tästä tuli iso virhe, eikä kanjoneissa kierrä muuta kun jonottain ihmisiä ja aikaa menee koko hiivatin päivä.Kuitenkin jossakin alhaalla ihmisvirta pieneni ja tuntui ettei muita ihmisiä meidän noin 12 ihmisen ryhmän lisäksi ole. Opas oli selkeästi innokas valokuvailija ja innostui meille näyttämään mielletömän upeita kohti ottaa kuvia. Kellon ajalta tämä ei kuulemma ollut optimaalisin hetki kuvaamiseen ( oikea aika olisi noin klo 11 aikaan), kuitenkin melko mahtavalta se näytti jo nytkin! Reilu tunti meni kierrokseen ja se oli kyllä upea. Ei siitä voi vaan muuta sanoa.









Kanjoneilta selvittyä käytiin vielä uudestaan Horseshoe Bendillä ( käytiin sielä jo edellisenä iltana, mutta pilvisen sään vuoksi ei ollut parhaimmillaan. Toki myös tuuli paiskoi hiekkaa melko kivuliaasti). Lämmintä ja aurinkoa riiitti. Ja muita turisteja. Jännityksellä sai seurailla kuka alas putoaa, turistit kiipeilivät todella lähellä reunoja ja kaiteitahan ei ole. Kukaan ei pudonnut, ehkä helpotus.


Koska aikainen mato linnun nappaa ehdittiin vielä käydä Monument Valleyllä. Paikkahan on myöskin intiaani alueella joten siitäkin verotettiin 20 dollaria per henkilöauto. Paikka oli jollakin tasolla pettymys. En tiedä johtuiko itseni mielestä törkeästä rahastuksesta jolla näkee kolme kiveä hienosti ja saa ajaa hiekkatietä autolla. Mutta voinpahan sanoa käyneeni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti