perjantai 2. syyskuuta 2016

Mount Rushmore

Eilisestä päivästä ei juurikaan kirjoiteltavaa jäänyt. Perus etenemipäivä maisemia ihmetellen..
Tänään sitten on tohinaa riittänyt senkin edestä. Aamulla lähdettiin ajamaan Sioux Fallssista kohti Rapid cityä. Tienlaita oli tupattu täyteen kylttejä ja pysähtymispaikkoja. Siis sellaisia missä on on patsaitsa, junia, vanhaa roinaa, turistikamaa jne.
Järkyttävä tuuli vaivasi matkan tekoa. Koska oltiin hyvissä ajoin jo kohteessa päätettiin jo tänään lähteä katsomaan Mount Rushmorea. Sisäänpääsy vei vaivaiset 11 dollaria, tai siis lähinä ottavat pysäköinnistä maksua. Siellä ne pressan päät sitten tönötti. Hienothan ne on, ei niistä nyt muuta voi sanoa. Eniten itseäni ilahdutti pienet maaoravat. Ilmeisesti ne eivät ole paikallisten mieleen. Keskityni kuvailemaan vikkelään todella pientä oravaa kun paikalle pysähtyi mies joka totesi että hänellä on piha niitä täynnä jos meillä on niille tarvetta. 









Koska Rushmorella aikaa kului yllättävän vähän lähdettiin ajelemaan jotakin kansallispuiston tietä ja päädyttiin Wildlife loopille. Kyseessä on kansallispuisto alue. Kierroksella tuli vastaan eläintä joka lähtöön: buffaloita, preeriakoiria, useampaa peura mallia, pupuja ja kalkkunoita. Ihan törkeen hienoa!













Palataas kuviin kun toimiva netti löytyy.. Ja nyt se löyty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti