lauantai 3. syyskuuta 2016

Rapid City- Bozeman

Koska oltiin jo eilen käyty Rushmorella päätettiin ajaa Beartoothin läpi Yellowstoneen. Matkahan kestikin sitten koko päivän. Tosin maisemia katsellessa ei voinut valittaa autossa istumisesta.




Beartooth oli ennalta tuntematon kohde, ei siis mitään hajua mitä voisi odottaa. Pitkä, mutkitteleva tie. Ylhäältä löytyi lunta ja lämpötilakin laski vain 8 asteen pintaan, aikamoinen pudotus kun alhaalla oli vielä ollut 24. Meinasi tulla mekossa melko kylmä!





Beartoothin tienpäästä pääsi kätevästi Yellowstonelle sisään. Ostettiin kausikortti (80 dollaria) jolla saa vuoden ajan käydä vapaasti kansallispuistoissa.Tarkoitus on lähteä sitä huomenna tutkimaan mutta ajeltiin jo tänään yksi tienpätkä läpi. Se olikin sitten täynnä biisoneja ( luulin että eiliset olivat isoja mutta näiden selät olivat autojen kanssa samalla korkeudella) Sääli ettei susia näkynyt!

Tää tulee aina kaikille hirveenä yllätyksenä jos ei ole näissä kansallipuistoissa käynyt: eläimet ovat vapaana, ilman aitoja, verkkoja, laseja jne. ( siis edes Evergladesillä ei ole aitoja joten siellä mekin ollaa kävelty alligaattorien välissä). Jokaisessa puistossa tönöttää kylttejä joissa kehoiteaan jättämään turvaväli eläimiin ( Yellowstonella 100metriä karhuihin, biisoneihin ja susiin, muihin riittää 25 metriä). Silti joku aina tahtoo napata hyvän kuvan vaikka sitten henkensä uhalla.






Eläimethän on kovin kesyjä ja niitä näyttää löytyvän vähän kaikkialta. Nää peurat olivat ruokailemassa kirkon pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti