lauantai 24. lokakuuta 2015

Ruhoja, vuohia ja hylättyä Italiaa

Aamu alkoi melko positiivisesti. Hypättiin autoon ja asentelin navigaattori Catacombe dei Cappuccinin osoitetta ja Matti katseli auton papereita. Siinä sitten huomattiin että eilen havaitut naarmut olikin jo valmiiksi autossa!

image
Catacombilla pysäköinti on ilmaista, mutta paikalla olevat herrasmiehet ottavat rahaa siitä että vahtivat autoa. Päädyttiin siihen ettei katsota mitä tapahtuu jos ei maksa, 5e tavarat oli ainakin tallessa. Paikallisetkin näille parkkipyhimyksille antoivat rahaa. Lähistöllä  pyöri kulkukoiria, nää kyllä käy aina sääliksi!
 image
 image
Catacombeihin pääsi sisään 3e hintaan. Olin kuvitellut paikan kylmäksi ja kalseaksi mutta asia ei näin ollut. Paikalla oli kylttejä joissa kiellettiin valokuvaus ja videointi. Edes lippuja myynyt munkki ei huomauttanut Matin massiivisesta järkkäristä ja kuvailtiin kyllä. Seinillä roikkuvat ruumit ovat kyllä kummallisia, osa on kyllä säilynyt todella hyvin.Itselle jäi hieman epäselväksi miten koko systeemi on toiminut, tarttee varmaan joskus asiaan perehtyä. Paikallahan ei ole juuri mitään opasteita, eikä varmana sanaakaan englanniksi. Kuitenkin hieno paikka jonne kannattaa poiketa.

image
 image
 image
Tästä suunattiin Poggiorealeen. Kaupunkeja on kaksi, toinen on maanjäristyksen aiheuttaman maavyörymän alle jäänyt hylätty kylä jonne siis menimme. Kun oltiin ajeltu aikamme pientä lehmä polku löytyi portti. Paikalla oli normaaliin tapaan ainoastaan italiaa puhuva tyyppi joka päästi meidät sisään. Yhtään muita ihmisiä ei näkynyt. Kylä on laaja ja kuvattavaa riitti. Uskaltauduttiin muutamaan taloon kiipeämään yläkertaan, mutta isoin osa on niin hurjassa kunnossa ettei elämänhaluinen niihin kapua. Pääkadulta löytyy kirkko, koulu ja kirjasto.Kylän toisesta päästä löytyi vuohia jotka lähtivät lähestymään. Pelkään vuohia niin otettiin jalat alle  Kun pääsimme portille tuli muutama ihminen sisälle. Todella upea paikka, mutta jos tänne haluaa niin auton tarvitsee.
image


image
 image

 image
 image

image
 image
 image
 image
image

image

Päätimme vielä käydä Corleonen kylässä. Kadut olivat hiljaisia, onhan sunnuntai ja siesta aika. Hyvin erilainen kaupunki verrattaen Palermoon, hiljainen ja puhdas.
 image
Illalla ajelimme Palermon katuja ja ihmettelimme ajotyyliä. Jos jossakin on pienikin väli siihen voi tunkea. Melko hurjaa menoa, mitenhän nää selviäs Suomessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti