keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Eka päivä Italiassa!

No niin, tänään vihdoinkin päästiin matkaan!
Lentohan sujui mukavasti kun olin onnistuneesti saanut ne isommalla jalkatilalla siunatut penkit. Ainut miinus oli ettei hätäuloskäynnin kohdalla ole ikkunaa.
Lentokentälläkään homma ei mennyt palloiluksi, kiitos siitä kuului lentokentän hyville opasteille autovuokraamolle. Amerikan roadtripillä vuokraamon löytäminen vaati hieman työtä ja tuskaa.
Autoksi reissuun saatiin uuden karhea opel corsa. Ristitittiin se sitten heti vähän ajetuksi sorsaksi.
Odotin Italian liikenteeltä kaaosta ja torvia, mutta kumpikaan ei toteutunut.
Nälkähän iski matkalla kohti Cosanzaa. Päätimme poiketa huoltoasemalla. Ihmeteltiin kun ruuan osto tapahtui kuitilla. Hetken siinä seurailtiin ihmisiä: tarvitsee mennä ensin koko huoltamon toiseen päähän ja josta sitten saat kuitin.
Toinen jännitys hetki oli tietullit. Oltiin valmistauduttu että hinta kipuaa 40 e. Mutta tietulli välille Rooma- Napoli olikin 16.70e.
 image
Ihmeteltiin maisemia matkalla. Valtavia vuoria ja joka puolella tuntui olevan kyliä. Talot on kyllä kovin rujoja: hylättyjä ja kesken jääneitä taloja.Näistä sitten kuvia kun saadaan järkkäri tyhjäksi.
Matkalla pysähdyttiin ruokakauppaa ihmettelemään ja päädyttiin ostamaan valtava leivoslaatikko. Koko laatikon hinta oli 4e hujakoilla.
Matti oli jännittänyt tankkaamista. Ajettiin huoltoasemalle itsepalvelu pisteelle. Kuitenkin pisteelle tuli työntekijä joka auton tankkasi ja pesi tuulilasin. Viehättävä kokemus: yhteistä kieltä ei löytynyt mutta viittomalla homma hoidettiin. Ihmetyttää kyllä itsepalvelu jossa on kauppojen kassalla oleva maksupääte joka vaatii työntekijän näpyttelemään summan.
Saavuttiin yöksi Cosenzaan. Käytiin hotellin ympäristössä pyörimässä: ihmettelemässä ruokakauppaa ja haettiin pitsat ruuaksi.
Pitseriassa oli 5 työntekijää joista yksi sitten osasi auttavasti englantia ja viittoi loput.Saatiin tilattu pepperoni ja margariitta pitsat, yhteishinnaksi saatii 7e. Hotellilla kuitenkin huomattiin että pepperoni olikin kielimuurin takia paprika. Tämä ei kyllä haitannut, hyvää oli!
 image

 image
Mutta pää tyynyyn. Aamulla etsimään lauttaa Palermon suuntaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti