torstai 22. lokakuuta 2015

Matkalla Palermoon

image

 image
 image

 image
Aamulla olin aikasin hereillä ja katselin vielä pimeää kaupunkia. Eilen illalla ihmettelemäni parkkikaaos oli kadonnut ja kadut osittain tyhjiä. Pysäköinti kyllä jaksaa kummastuttaa.
Olin lukenut ja kuullut että Italialainen aamiainen on yhtä keksiä ja pullaa. Näitäkin toki löytyi mutta myöskin leipää, hedelmiä ja mysliä. Liekö tähän laajaan valikoimaan ollut syynä että hotelli oli melko tasokas ( Italiana hotels Cosenza), hintaa kuitenkin yölle tuli vain 67e.
Siitä sitten autoon. Hetkeä aikaisemmin katsomani hiljainen kaupunki olikin jo alkanut täyttymään ihmisistä.
Ajeltiin reilu tunnin pätkä ja päätettiin pysähtyä paikalliselle Outlet alueelle. Löysinkin sieltä kivan neuleen. Italialainen vaatetyyli ei kuitenkaan näytä aivan omalle jutulle. Lähtiessä sitten huomattiin että joku on naarmuttanut meidän vähän ajettua sorsaa! Onneksi on vakuutus.
Matkalla oli pätkä motaria huollossa ja meidät ohjattiin ajamaan kylän läpi. Liikenne takkuili kapeiden katujen vuoksi ainakun vastaan tuli bussi tai rekka. Mutta tilanne ei haitannut: oli kiva seurailla ihmisiä ja katsella taloja.
Löydettiin helposti Villa san giovannista satama. Ennen matkaa yritettiin matkaa löytää caronte& touristin netti sivuila jotakin tietoa muttei juurikaan irronnut kun italiaksi. Edestakainen lauttamaksoi 42 e ja laivaan mahtui hyvin.
Lähdettiin laivan kannelle kuvailemaan, Sisiliahan oli ihan uintimatkan päässä. Laivan sisältä löytyi laaja valikoimainen kahvila, vaatekauppa, kukkakauppa, matkamuistomyymälä, leikkihuone, latauspisteet ja valtavasti välipala automaatteja. Asia tuntui hassulle omissa silmissä koska matka kestää vain 20 minuuttia.
Messinassa olikin jo taas liikennettä. Lähdettiin ajamaan kohti Palermoa moottoritietä pitkin. Tullimaksua kertyi 10,10 e.
Palermon ostoskeskus aiheutti maalaisessa pakokauhua. Jäätävä meteli! Musiikki huutaa ja ihmiset huutaa. Ja niitä ihmisiä tuntuu riittävän. Nyt ollaan hotellilla turvassa. Aamulla sitten kyliä ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti