sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pakettimatka Helvetistä korkealle!

Eilinen kului ajellessa läpi Sisilian. Pysähdyttiin matkalla Outlet kauppakeskukseen. Onneksi löytyi Superdry vaatekauppa! Oli todella edulliset hinnat ja kassillinen tavaraa lähti mukaan.
Kävimme myös Ennassa ihmettelemässä kaupunkia. Löysimme sattumalta vanhan linnan jonne oli ilmainen sisäänpääsy. Tornista oli komeat näköalat alas.
 image
Tästä suuntasimme Etnalle. Olimme päättäneet jo ennen menoa ettemme mene ylös ryöstöhinnan vuoksi (60e/ henkilö) ja tyydyimme siihen mihin autolla pääsi ilmaiseksi. Tämä kyllä kannatti silti, jo ajomatka ylös oli henkeä salpaava.
 image
 image
Olin varannut meille hotellin läheltä Etnaa. Paikan päällä huomasimme että täällähän on lähes kaikki muut täyshoito tyyppisellä lomalla. Päättimme poikkeuksellisesti syödä hotellilla kun lähimaastossa ei kummoista ruokaa tarjolla ollut. Buffassa Britit huokailivat ruokaa ja paikkaa upeaksi. Itse pääti etten koskaan mene yhteenkään hotelliin ns.täyshoito paketilla. Ei ole todellakaan sen arvoista. Muutenkaan en osaa olla paikallani, olen varma että menetän jotain hienoa jos vaan makaan hotellilla. Myöskään hotellin wifi ei riittänyt tämän päivityksen julkaisuun. Mutta yö maksoi aamiaisella 44 e, sillä saa loppuun poljetun sängyn ja kohtuullisen aamiaisen.
Tänä aamuna suunattiin aamiaisen jälkeen satamaan jotta päästiin takaisin ns. italian puolelle. Laiva muistutti tällä kertaa autolauttaa ja oli astetta vaatimattomampi kun edellinen, mutta matkahan on lyhyt joten eipä tuolla ollut suurta merkitystä. Satamassa autojen välissä pyöri myyjiä joita muuallakin sisiliassa näkyi. Myynnissä on cd levyjä, leluja, kännykän suojia ym. Pohdiskeltiin voisiko liittyä mafian toimintaan kun eivät edes ravintolassa tarjoilijat heitä myyjiä ulos.
Lähdettiin aivan etelä kärjessä olevaan Pentedattilon hylättyyn kylään. Tännekkin pääsi ilmaiseksi!
Osa alueesta oli jo kunnostettu mutta paikottain sai kyllä kiipeillä edetäkseen. Irtonkivet ja maaston epätasaisuus luo kyllä haastetta. Paikalle saapui muutama muu turisti meidän ollessa poistuessa. Muuten jaettiin paikka liskojen ja kissojen kanssa.Paikka on syrjäinen joten sinne kannattaa suunnata autolla, en ainakaan usko että sinne julkisilla edes pääsisi.
 image
 image
 image
 image
 image
Muutenhan päivä sujui autossa matkatessa kohti välietappia San giovanni in fiorea. Matkalla ehdittiin hioa hyvin huomista suunnitelmaa. Alunperi meidän piti huomenna suunnata Cracoon. Päätettiin se nyt irrottaa pois suunnitelmasta ja suunata pariin muuhun kohteeseen. Syyt tähän ovat hinta ja sijainti. Myöskään kuvissa ei poikkea meidän tänään käymästä kohteesta juurikaan.
Saavuttiin San giovanni in fioreen ja todettiin että on kylmä. Alempana lämpö oli 28 astetta ja ylhäällä vain 12 astetta. Puutki olivat jo ottaneet ruskan sävyjä. Kylä oli pieni eikä mieluisaa ruokapaikkaa löytynyt. Onneksi hotelli tarjosi kauniit puitteet syödä pitsaa. Huomenna nokka kohti Napolia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti