tiistai 27. lokakuuta 2015

Pompei- työmaiden helmi

Heräsin aamulla kovaan ukkoseen. Hotelli oli onneksi hiljainen. Illalla meteliä pitänyt koululaisrymäkään ei onneksi tullut samaan aikaan aamiaiselle. Aamiainen alkoi klo 7, tosin Italiassa ei näemmä kannata turhaa kiirettä pitää. Vielä klo 7.25 tarjoilija kanteli vateja pöytiin, se kiristää tälläisen kellopoliisin mieltä.
Lähdettiin aamulla kohti Vesuviusta. Navigaattori ajelutti päin persettä ja hermoa kiristi. Kun oltiin vuorella alkoi vesisade lähestyä uhkaavasti ja poistuttiin ilman vuorelle menoa. Systeemi oli kyllä outo kaiken kaikkiaan, lippuja ei myyty portilla vaan ne piti ostaa hieman alempana. Tyypillistä Italialaista säätöä.Päätettiin ajaa sitten Pompejin. Lähellä oli kaiken hintaista pysäköintiä. Löimme omamme parkkiin joka oli hinnoiteltu 3e/h parkin olisi saanut ilmaiseksi jos seurue olisi syönyt vähintään 40e edestä ravintolassa jonka pihalla auto oli.Sisäänpääsy oli 13e henki.Pompeji oli hieno mutta jätti hieman kylmäksi: kaikkialla hirveät määrät korjaus töitä ja opasteet epäselviä. Ymmärrän toki että paikka vaatii kunnostusta mutta hieman tuolainen metallinen verkkoaita syö fiilistä, varsinkin kun sitä aitaa on noin puolet pinta-alasta. Lisäksi raksamiehiä ei nähty kuin parissa kohtaa. Kartan hyöty jäi lähinnä suuntaa antavaksi kun osa teistä oli pois käytöstä. Pois lähtiessä pysäköinti paikalla oli 3 ravintolaan työntekijää sisäänheittämässä auton hakijoita, mutta ravintola ammotti tyhjyttään. Eikä mekään kyllä jääty, parkin kokonaishinnaksi tuli 9e eli 3 h oli raunioilla vierähtänyt.











 image






image
 image
Lähdettiin ajamaan kohti Roomaa josta sitten matkalla oli outlet kauppakeskus. Hassu oli että kumpikin outlet kauppakeskus jossa ollaa Italiassa käyty noudattaa amerikkalaista mallia; ruskeita, useita sisäänkäyntejä ja ns.avokattomalleja eli jokainen liike on oma rakennus vaikka ovatkin vierekkäin. Käytiin ostamassa hieman tuliaisia ja nikeltä löytyi molemmille lenkkarit 78 e yhteishintaa. Ei turha veto! Outlet kauppakeskuksen vieressä olikin sitten vielä jäätävän kokoinen kauppakeskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti