perjantai 9. lokakuuta 2015

Patarei

Kävimme syksyllä Matin kanssa kahdestaan Patarein vankilassa. Homma oli helppo: 3 euroa/ naama tiskiin ja sisälle. Pidin tätä itse hyvänä sijoituksena koska paikkahan on mahtava! Kuljeskella sai vapaasti sielä missä ovi oli auki.
No niin, oltiin nyt siis launtaina isommalla porukalla Tallinassa ja oltiin varattu opastettukierros vankilaan. Näin syksystä kevääseen sinne ei pääse kuin oppaan kanssa. Hintaa pyydettiin 8e/ per henkilöTästä voi tarkistaa omalle vierailulle sopivan aukioloajan: http://www.patarei.org/fi/toiminta/vankilamuseo/
Edellisestä käynnistä johtuen odotukset siis olivat korkealla. Oppaana toimi vankilan entinen johtaja joka oli lupautunut pitämään kierroksen Suomeksi. Kuitenkin puhe oli sen verran pomppivaa ettei siitä saanut selvää kun paikottain. Tilat joita opastetulla kierroksella nähdään eivät ole samat kun omatoimikierroksella. Oppaan kanssa pääsee katsomaan vankien sisääntulon, ulkoilukopit, valokuvaushuoneen, muutamia sellejä, sairashuoneen ja huoneen jossa on teloitettu ampumalla. Omatoimikierroksella nähtiin seuraavia tiloja: varastoja, työtilat, ulkoilukopit, vankilan taakse hylätyt autot, sairaala, sellit, nykytaidetta ja hirttohuoneen.
Molemmissa siis oli jotakin hyvää. Ehkä siis kannaattaa ottaa opastettukierros että omatoimikierros. Alapuolella nippu kuvia, molemmista reissuista.
 image
 image
 image
 image

 image
 image

 image
 image
 image
 image

 image
 image
 image
 image

 image
 image
 image
 image
 image
 image
 image
 image
 image
 image

Siistii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti