perjantai 30. lokakuuta 2015

Lähtö Roomasta


 image


Tämän päivityksen tekeminen vaatikin jo sitten Suomeen paluun. Viimeinen päivä Roomassa hoidettiin käymällä Vatikaanissa ja shoppailemalla. Vatikaani oli täynnä ihmisiä vaikka olitiin paikalla ajoissa. Paikalla oli ilmeisesti alkamassa jonkin asteinen juoksukisa koska jengiä pukkasi jokaisesta kulmasta numerolapuissa ja juoksutamineissa. Käväistiin lähinnä ottamassa selfiet ja lähettämässä muutama postikortti.
Kotona oltiin klo 2 yöllä. Koirat oli palautettu illalla odottamaan meidän kotiin tuloa.. En ole varma kuka oli eniten innoissaan jälleennäkemisestä. Varmaan minä joka jo lentokoneessa huokaili odotusta. Tänään haetaan vielä kissa kotiin niin on koko lauma kasassa. Vaikka reissussa on aina mahtavaa on kotiin tulossa aina jotakin ihanaa. Tällä kertaa ykköseksi varmaan nousi oman sänky. Italialaiset tyynyt eivät olleet suunniteltu kylki nukkujalle. Samoin petauspatjaa oli kyllä välillä ikävä.
Parasta reissussa oli kyllä hylätyt kaupungit. Ehdoton suosikki oli Palermon lähellä oleva, vaikka siellä olikin ne pelottavat vuohet. Selkeästi meitä ei ole suunniteltu suurkaupunkeihin, liikaa väkeä. Pienissä kaupungeissa näkee mukavasti arkista menoa ja todellisuutta.
Italiassa liikenne on ajottain on hurjaa, jopa ihan hantinpenkiltä katsellessa. Ollaan Matin kanssa sovittu etten pidä ääntä jottei ajaminen häiriinny, onneksi voin sentään pitää turvavyöstä kiinni ja painaa näkymätöntä jarrupoljinta. Italian liikenteessä parasta on unohtaa liikennesäännöt ja nopeusrajoitukset ovat lähinnä suuntaa antavia . Italiaiset eivät ymmärrä kaistoja ja kääntyä voi  miltä kaistalta haluaa. Myöskin hurja ohittelu on hyväksyttävää. Mutta kyllä sieltä hengissä selviää. Onnettomuuspaikkoja näkyi vähän, tosin ruttuisia autoja sitäkin enemmän.
Ruuan tilaamista en vieläkään ymmärrä. Esim. haluat ostaa jäätelön. Menet kassakoneen kohdalle ja tilaat purkin. Saat tässä kohtaa kassakuitin. Siitä sitten asetut jäätelövalikoiman eteen josta sitten kassakuitilla lunastat haluamasi maut. Kassakuitti repäistään merkiksi että tilaus tehty. Myöskin tapa ruokailla on uskomaton: kuka voi syödä niin paljon ruokaa! Kaikki alkupalat joita näki pöytään kannettavan vastaavat meidän käsitystä pääruuan koosta. Luulin että salaattikulho oli suunniteltu jaettavaksi, mutta seurailin kun ihmiset vetivät tämän jäätävän salaattiannoksen päälle vielä pitsaa ja annoksen verran pastaa. Ja miten ne voi olla niin laihoja?
Kassakuitin ottaminen kassalla on aina pakollista. yritin itse jätttää sen kassalle kun olin marketissa, näin ei vaan voi tehdä. Myöskin Italialainen jätehulto on mielenkiintoine: jos tien kohdassa on pienkin levennyt on se täynnä jätteitä. Varmaan tästä syystä heillä ei juuri ole maisemallisia levähdyspaikkoja. Myöskin jätteitä poltetaan kotipihoilla ja välillä haju on tästä syystä melko eksoottinen.
Mutta voisi kai sitä toisenkin kerran Italiaan lähteä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti